Om Oss
La Bastide
Vårt vinimport firma, La Bastide, er en familie bedrift.
Vi leverer til restauranter, spisesteder og selskapslokaler som har skjenkebevilling. Vi hjelper deg med ambulerende skjenkebevilling til private arrangementer.
Vi har importert viner fra Frankrike siden 2014. Vi er veldig godt kjent i dette området siden vi i 2006 , sammen med venner, kjøpte et stort hus med tilhørende vinmark. Huset ligger i en liten landsby som heter Boutenac, denne landsbyen ligger i hjertet av Occitane. Occitane er Frankrikes nest største vinområde.
Vinmarken som tilhører eiendommen, leies av Hauterive-le-Haut og drives av vinbonden Jean Marc Reulet. Hans familie har vært vinbønder i flere generasjoner, helt siden katarenes tid, og det er på 1200-tallet, altså en god og lang tradisjon.
Vi likte hans viner svært godt, de er typiske for området, og vi ville at flere skulle få smake disse Cru Boutenac vinene.
I Occitane har de dyrket vin lenge! De romerske legionen høstet vin her, og da er vi jo på Astrix og Obelix sitt århundre, kanskje ideen til Obelix sin styrkedrikk kommer herifra? Iallfall er den eldste vinreferansen vi kjenner til fra Villemajou i terroir Boutenac.
I middelalderen var det klostrene som førte tradisjonen videre, de tok vare på og dyrket gode viner i dette karrige landskapet.
Århundrene mellom 1500-2000 var preget av vekst, men også noen kriser, men det får være en annen historie.
Hvordan kan det ha seg at en liten landsby kan avle frem så fremragende viner?
Allerede på 1800 tallet var åsene rundt i Corbières et yndet sted for botanikere, og ønologen Lucien Sémichon fattet også interesse for området, han fant at vinen i dette området hadde en svært uvanlig boquet dette på grunn av sandstein som ble avsatt i krittiden. Vi må altså langt tilbake i tid for å finne opprinnelsen til det spesielle jordsmonnet som nå er anerkjent som Cru Boutenac. Til den perioden da vi hadde store omveltninger, Pyrenéene reiste seg,det samme gjorde Montain Noire, havet trakk seg tilbake, og la fra seg sedimenter som gir karakter til vinen i dag.
Vinmarkene som får lov til å lage Cru Boutenac viner ligger rundt Massif du Pinade, og i midten finner du Boutenac.
Som vår vinbonde, som er vise president i Cru Boutenac assosiasjonen sier: Boutenac styrke ligger i sandstein og kalk, de store rullesteinene , de dype røttene, og en jernholdig karakter som viser seg i vinene fra dette området. Det er et terreng som fungerer som en svamp, understreker Jean Marc. Heiene rundt Boutenac har en flora vi kaller garrigen, det er rosmarin, vill lavendel, og timian, som også gjenspeiler seg i vinene.. Vindene Cers og den fuktige middelshavsvinden er også viktige momenter i vindyrkingen.
I 1985 fikk hele Corbìeres AOC status.
Men de ble lagt merke til at Boutenacs viner var helt unike og annerledes enn resten av Corbìeres område, 30 vinbønder kjempet for sine spesielle vinmarker og sitt "terroir"og i 2005 fikk de altså sin AOC status, og anerkjent som CRU BOUTENAC.
Vår vinbonde Jean Marc er selvfølgelig blant de 30.
Dette jordsmonnet er spesielt godt egnet for Carignan druen, det er områdets signatur drue.
Sammen med Mouvedre, Syrah, Cinsault, Grenache.
Vi har også gode kontakter i Limoux distriktet, som er kjent for sine ypperlige sprudlende viner. Vi importerer cremant fra en familebedrift i Antugnac, Domaine Delmas. Her får du virkelig et håndverksprodukt, cremantene er selvfølgelig lagd på champagne metoden. Vår cremant får du i både tradisjonell utgave og rose utgave.
Vil du vite mer om oss eller produktene våre tar du kontakt med:
Harald Søbye mobil 45661313 mail haralds@labastide.no
Tone Søbye mobil 92400496 mail tones@labastide.no
Eirik Søbye mobil 90210227 mail eiriks@labastide.no