top of page
CHATEAU HAUTERIVE LE HAUT 
BLANC, SAINTE MARIE

Druene er plukket på parsell kalt Sainte Marie.

GRENACHE BLANC: Aromaer av steinfrukt, grønne epler, sitrus og urter.

Dyrkes på parsell fra 1991. Druen farges av jordsmonnet den vokser i.

ROUSANNE: Florale aromaer, pære, nøtter og krydder.

Blandes ofte med Marsanne.

MARSANNE: Druen gir fyldige viner med hint av krydder, melon

og pære. Rullesteinsparsell fra 1983.

BESKRIVELSE: Vin med grønne toner, blomster, fersken, aprikos, 

tørkede frukter.

BRUKSOMRÅDE: Apertiff. Skalldyr, lyst kjøtt, chevre. En vin som på

ypperlig måte uttrykker Middelhavets identitet.

CHATEAU HAUTERIVE LE HAUT ROSE LA GARRIGUE

CINSAULT: Druen lager syrefattige bløte viner.  Trives veldig godt på karrig steingrunn. Fruktig aroma fra bringebær, rips jordbær og granateple.

GRENACHE NOIR: Her finner vi igjen røde bær, modne jordbær, et hint av kanel ,appelsin, søt lakris, lavendel og timian.

​SYRAH: Aromaer av nellik og eksotiske blomster.

Dyrkes på sandsteins marker.

 

​BESKRIVELSE: Duft av modne røde frukter, lang ettersmak.

BRUKSOMRÅDE: Aperitiff, til spekemat, pizza, asiatisk mat.  

Rose
HAUTERIVE LE HAUT 
AU FINISTERE
ROUGE
VIEUX CARIGNAN: Signaturdruen for området. Aromaer fra lakris, krydder, sviske og mørke bær. Fargesterk og noe tanniner.  Denne druen håndplukkes.

GRENACHE NOIR: Igjen finner vi røde frukter, modne jordbær, krydder som kanel og hvit pepper, og områdes urter, lavendel og timian.

SYRAH: Den gir kraftige viner, forholdsvis rik på syre. Med aromaer av mørke frukter og krydder. Ved lagring aromaer som sjokolade og lær fremtredende. Trives på sandsteinmarkene i Cru Boutenac.

MOUVEDRE: Igjen er det lakris og mørke bær, tannin rik. Denne druen håndplukkes.

BESKRIVELSE: Klar dyp farge, nesten som mørke kirsebær. Aromaer av røde bær, krydder, sort pepper. Velbalanserte tanniner, harmonisk

BRUKSOMRÅDE: Vilt, gode gryteretter, oster, fisk.
HAUTERIVE-LE-HAUT-ROUGE-AU-FINISTÈRE
HAUTERIVE LE HAUT GOURMANDISE

GRENACHE NOIR: Denne druen liker et skrint jordsmonn. Gir viner med aromaer fra røde frukter, hvit pepper, urter, aromaene farges av lengden på vekstsesongen.

CINSAULT: Druen lager lette og elegante viner med florale aromaer, bringebær, rips, jordbær og granateple. Den har lite tanniner og moderat med syre. Balanserer blandinger med Grenache og Syrah. Den trives på steingrunn.

SYRAH: Denne druen trives veldig godt på sandsteins markene i Cru Boutenac, der den gir viner med aromaer fra mørke bær, urter og krydder. Forholdsvis rik på syre.

 

BESKRIVELSE: En litt lettere rødvin, klar fin farge, der tanniner og syre er vel balansert.

 

BRUKSOMRÅDE:Passer til lett mat, lyst kjøtt, hvit fisk, pasta og pizza. Denne vinen serverer du gjerne lett avkjølt som en terrassevin!

HAUTERIVE-LE-HAUT-GOURMANDISE
DOMAIN DELMAS PASSION

CHARDONNAY: Denne druen er en av de mest kjente vindruene, og den er en viktig basis i sprudlende viner. Særegenheter i jordsmonnet setter sitt tydelig preg på druen. I Frankrike gir den elegante viner med flott syre og toner fra grønne epler og grapefrukt, ved lagring vil nøtter, honning, pære tre mer frem.

CHENIN BLANC: Denne druen står bak noen av verdens beste viner, den utvikler mye syre, er svært frisk og gir aromaer av eple, kvede, marmelade, fløte og nøtter

PINOT NOIR: Dette er en drue som er vanskelig å dyrke, men den trives godt i Frankrike. Den gir aromaer som kan minne om rips, bringebær og krydder, og en duft av som kan minne om skogsbunn. Den tar også opp vekststedets særegenheter.

BESKRIVELSE: En sprudlende småboblet cremant som gir aromaer av eple, nøtter, honning, boblene holder seg lenge i glasset og vinen har lang ettersmak.

 

BRUKSOMRÅDE: Cremanten kan brukes til nesten hva som helst! Fra apertiff, til reker, sjømat,sushi og salater. Også for å balansere fett i en rik kremdessert.  

Passion
DOMAIN DELMAS  MEMOIRE

 MAUZAC
80% Mauzac gir denne musserende vinen friske noter av grønne epler, 
hvite blomster, noe honning, fløte og nøtter.

CHENIN BLANC

20% Chenin blanc som gir mye syre, er svært frisk og gir aromaer av eple, kvede, marmelade, fløte og nøtter.

BESKRIVELSE
Denne cuvéen er en hyllest til familiens vintradisjoner, spesielt Bernhard Delmas's bestefar, og kombinerer tradisjonell vinifikasjon med moderne teknikker for å skape en kompleks og elegant vin, andregangs 
gjæring på flaske og modnes i minimum 24 måneder på bunnfallet, noe som gir kompleksitet og finesse. Komplekse noter av grillet toast, modne 
pærer, tørkede blomster, lang mineralsk ettersmak, fine vedvarende 
bobler, god munnfølelse og lang ettersmak.
 

BRUKSOMRÅDE
Passer utmerket til gåselever, fjærkre, Quiche med purre, Chèvre. 
Eplekake, Pavlova eller andre fruktbaserte desserter.

Mémoire
DOMAIN DELMAS SEDUCTION

CHARDONNAY
Denne druen er en av de mest kjente vindruene, og den er en viktig basis i sprudlende viner. Særegenheter i jordsmonnet setter sitt tydelig preg på druen.
I Frankrike gir den elegante viner med flott syre og toner fra grønne epler og grapefrukt, ved lagring vil nøtter, honning, pære tre mer frem.

CHENIN BLANC
Denne druen står bak noen av verdens beste viner, den utvikler mye syre, er svært frisk og gir aromaer av eple, kvede, marmelade, fløte og nøtter

PINOT NOIR
Dette er en drue som er vanskelig å dyrke, men den trives godt i Frankrike. Den gir aromaer som kan minne om rips, bringebær og krydder, og en duft som kan minne om skogsbunn.
Den tar også opp vekststedets særegenheter.

BESKRIVELSE
Dette er en cremant som vil heve ethvert måltid. Her finner du florale toner av rose og syrlige røde frukter, grapefrukt, aprikos.
Cremanten gir god og fyldig munnfølelse.

 

BRUKSOMRÅDE
Vil også passe som aperitiff.
Prøv den til laks, mager grillet fisk, kylling.
Og som perfekt følge til jordbær eller panna cotta med bringebær.

Séduction
DOMAIN DELMAS L'ENVOL

 

Navnet betyr å fly, altså et tegn på at Baptiste nå prøver sine egne vinger.  Alle Delmas sine viner lages av håndplukkede druer og lagres på fat, flere vinmarker med over 40 år gamle vinstokker.  L'Envol er lagret på eikefat i 12 måneder, dette gir vinene kompleksitet, gjør vinen interessante som matvin.  Lagringsdyktig!

Baptiste eksperimenterer litt i vinene sine, så blandingsforholdet mellom de forskjellige druene i forskjellige årganger kan variere,  men årgang 2022 har kun Mauzac. 

MAUZAC
Druen opplever en renessanse nå, hovedsakelig på grunn av den økende interessen for lokale og tradisjonelle druesorter. Druen gir viner med særpreg og tradisjonell stil som skiller seg fra de mer internasjonale druene. Her finnes aromaer fra grønne epler, pære, honning, med hint av urteaktige toner og noen ganger lett oksidativ, rustikk stil.

 

CHARDONNAY
En velkjent drue. Jordsmonnet setter sitt tydelig preg på denne druen, så den fremstår i vårt område med toner fra grønne epler og grapefrukt, 
lagres den vil nøtter, honning og pære tre mer frem. Chardonnay fra 
Haute Vallée er frisk, strukturert og gir en balansert vin som 
kombinerer den sydfranske solen med kjølig eleganse.
 
CHENIN BLANC
Denne druen står bak noen av verdens beste viner, den utvikler mye syre, er svært frisk og gir aromaer av eple, også modne epler, kvede, 
marmelade, fløte og nøtter.

BESKRIVELSE
Vinen har en gyllen farge med sølvaktige reflekser.  Aromaer inkluderer bakte epler, kandisert sitron, hvite blomster og et hint av krydder som karri. Vinen er frisk og mineralsk, med en balansert syre. Denne vinen 
er et godt eksempel på hvordan Limoux- regionen kan produsere elegante 
og friske hvitviner med kompleksitet og dybde.1 stjerne i Guide.

Hachette des Vins 2024.

BRUKSOMRÅDE
Denne vinen er perfekt til gravlaks, marinert laks, Chèvre, kylling og kalkun retter med smørsaus, oster.

L'envol
DOMAIN DELMAS LE PASSEUR

 Her er det også et ordspill i navnevalget, Le Passeur betyr fergemannen!
Denne vinen er en hyllest til familie arven, og er videreføring av vinmakertradisjonen, skapt av Baptiste som representerer 4 generasjon. Han har en liten sønn, så her er det mulighet for flere generasjoner.

CHARDONNAY
En velkjent drue.

Jordsmonnet setter sitt tydelig preg på denne druen, så den fremstår i vårt område med toner fra grønne epler og grapefrukt, 
lagres den vil nøtter, honning og pære tre mer frem. Chardonnay fra 
Haute Vallée er frisk, strukturert gir en balansert vin, som kombinerer 
den sydfranske solen med kjølig eleganse.

 
BESKRIVELSE
Baptiste eksperimenterer litt i vinene sine, så blandingsforholdet 
mellom de forskjellige druene i forskjellige årganger kan variere,  men 
årgang 2020 har kun Chardonnay.  Det er jo spennende! Denne vinen har en gyllen farge og byr på aromaer av moden frukt, hvite blomster, honning og nøtter. Du kan også kjenne et lett fatpreg, voks eller brent smør, en spennende stil!  Balansert syre som gir en ren og lang og 
nesten saltaktig avslutning.
Denne vinen fikk 2 stjerner i Guide Hachette i 2025.
Vinen er et utmerket valg for de som ønsker å utforske karakterfulle 
hvitviner fra Sør- Frankrike

 
BRUKSOMRÅDE
Passer utmerket til Pata Negra skinke, kalve koteletter, pastaretter, 
laks, Chèvre, tapas, oster og aperitiff. Svært anvendelig!
 

Le Passeur
DOMAIN DELMAS LE GRAND SAUT

Nytt ordspill, denne vinen er på norsk "Det store spranget", en ny og ung vinbonde overtar og fører familiens tradisjoner videre.

PINOT NOIR
100% Pinot Noir som er dyrket i et kjølig hjørne av Languedoc, i 400 meters høyde. Klimaet her har både atlantisk og middelhavspåvirkning, 
noe som gir en fin balanse mellom modning og friskhet.  Dyrkes på 

kalkholdig leire og skifer. Aromaer fra markjordbær, kirsebær, roseblader, men også krydder og urter. Silkemyke tanniner, og en 
avslutning preget av delikate peppertoner, lang ettersmak.


BESKRIVELSE
En ypperlig Pinot Noir, som etter å ha vært 12 måneder på eikefat, fremstår elegant, frisk og svært matvennlig.  Lagringspotensiale på 8-10 år.

 

BRUKSOMRÅDE

Denne vinen kan brukes til både fjærkre og lyst kjøtt, svinekjøtt og kalv. Oster, vegetar retter og asiatisk mat, altså svært anvendelig.

Le grand saut
ROSÉ CHÂTEAU 2024

CINSAULT 50%

Denne druen lager lette og elegante syrefattige bløte viner. Florale aroma fra bringebær, rips, jordbær og granateple.

GRENACHE 25%

Vi fornemmer røde bær, modne jordbær, et hint av kanel, appelsin, søt lakris, lavendel og timian.

CABERNET SAUVIGNON 25%

Her får du smak av solbær og mørke bær.

SAMLEBESKRIVELSE

Denne vinen har en nydelig lakserosa farge, vinen utfolder seg først med sitrusnoter, etterfulgt av et mineralsk og floralt preg dominert av rose og røde frukter, lang og elegant ettersmak.

BRUKSOMRÅDE

Aperitiff, sammen med Chèvre, hvit fisk, asiatisk mat, eller som følge til en jordbærsuppe.

La-Bastide
CAMPAGNE BLANC

ROLLE 100%

Rolle finner du også under navnet Vermentino.

Druen gir friske viner med aromaer av sitrus, fersken, tørkede urter og et hint av saltvannsmineralitet.  Velbalanser.

BRUKSOMRÅDE

Denne vinen passer utmerket til alt av sjømat, som f.eks gravlaks, kreps.

La-Bastide
BLANC ARTUS 2024

ROLLE/VERMENTINO Sitrus, tropisk frukt og også rosmarin, timian.  Aromatisk, syrefrisk tiltross for vekst i varmt klima.

GRENACHE BLANC

Aromaer av steinfrukt, grønne epler, sitrus og urter.

CLAIRETTE

En drue som modner sent, og trives i varmt klima, gir viner med dyp gul farge, lav syre og høyt alkoholinnhold.  Aromaer fra blomster og sitrus.

SAMLEBESKRIVELSE

Her er det mer enn 20 år gamle vinstokker som benyttes, jordsmonnet er leire- og kalkstein, dolomittjord. Økologisk dyrket. innhøstningen foregår om natten,  og denne vinen modnes på bunnfall i franske eiketønner. En delikat og kompleks vin,diskrete noter fra vanilje, kanel, kaffi, mokka,etter hvert kommer mineralske noter og grapefrukt og sitron.

BRUKSOMRÅDE

Denne vinen kan passe mange retter, f.eks en laksepaté, kylling med timina og sitron, eller som følge til en mandel- og pæreterte.

La-Bastide
ROUGE CAMPAGNE 2023

SYRAH

En av verdens viktigste druer. Gir aromaer av skogsbær og pepper, urter, floral, lakris.

MOUVEDRE

Denne druen liker varme, men tåler tørke dårlig. Lakris, mørke bær.  Denne druen er tanninrik.

CARIGNAN

Aromaer krydder, pepper, sviske, mørke bær, fargesterk og mye tanniner.

CINSAULT

Druen lager lette elegante viner med florale aromaer, bringebær, rips, jordbær, granateple. Saftig munnfølelse.

SAMLEBESKRIVELSE

Her kommer druene fra mer enn 25 år gamle vinstokker.

Flott fargesom tenderer mot lilla, friske rødefrukt noter, før de mørke fruktenen overtar, et diskret krydderpreg av muskatnøtt, og fine integrerte myke tanniner.

BRUKSOMRÅDE

Her kan du finne frem spekemat, andebryst, eller hva med svinemørbrad med milde urter.

La-Bastide
ROUGE MAJOR

CABERNET SAUVIGNON

Denne druen gir fyldige og snerpete rødviner, med aromaer av mørke bær, solbær og blåbær.  Men også tobakk og grønn paprika vil noen mene.  Ved fatlagring kommer aromaer fra vanilje, nøtter og krydder frem. Tannin nivået varierer med vekstområdet.

SYRAH

Se tidligere beskrivelse.

GRENACHE

Se tidligere beskrivelse.

SAMLEBESKRIVELSE

Gamle vinstokker, innhøsting om natten, og lagring på franske eikefat. Dette blir en kraftpakke av en vin! Nydelig lilla farge, første smak er ganske diskret, men vinen vil åpne seg å fremvise noter av røde frukter, solbær og kirsebær, og tilslutt vanilje ,kanel, urter. Godt integrerte tanniner. En kompleks og elegant vin.

BRUKSOMRÅDE

Dette er en flott og kompleks vin det en god kjøttgryte vil passe utmerket, prøv den til tunfisk med fløtegratinerte poteter, eller som til dessert av typen Crème Catalan med røde frukter.

La-Bastide
bottom of page