CHATEAU HAUTERIVE LE HAUT
BLANC, SAINTE MARIE
Druene er plukket på parsell kalt Sainte Marie.
GRENACHE BLANC: Aromaer av steinfrukt, grønne epler, sitrus og urter.
Dyrkes på parsell fra 1991. Druen farges av jordsmonnet den vokser i.
ROUSANNE: Florale aromaer, pære, nøtter og krydder.
Blandes ofte med Marsanne.
MARSANNE: Druen gir fyldige viner med hint av krydder, melon
og pære. Rullesteinsparsell fra 1983.
SAMLEBESKRIVELSE: Vin med grønne toner, blomster, fersken, aprikos,
tørkede frukter.
BRUKSOMRÅDE: Apertiff. Skalldyr, lyst kjøtt, chevre. En vin som på
ypperlig måte uttrykker Middelhavets identitet.
CHATEAU HAUTERIVE LE HAUT ROSE LA GARRIGUE CINSAULT
Druen lager syrefattige bløte viner. Trives veldig godt på karrig steingrunn. Fruktig aroma fra bringebær, rips jordbær og granateple.
GRENACHE NOIR: Her finner vi igjen røde bær, modne jordbær, et hint av kanel ,appelsin, søt lakris, lavendel og timian.
SYRAH: Aromaer av nellik og eksotiske blomster.
Dyrkes på sandsteins marker.
SAMLEBESKRIVELSE: Duft av modne røde frukter, lang ettersmak.
BRUKSOMRÅDE: Aperitiff, til spekemat, pizza, asiatisk mat.
HAUTERIVE LE HAUT ROUGE AU FINISTÈRE
VIEUX CARIGNAN: Signaturdruen for området. Aromaer fra lakris, krydder, sviske og mørke bær. Fargesterk og noe tanniner. Denne druen håndplukkes.
GRENACHE NOIR: Igjen finner vi røde frukter, modne jordbær, krydder som kanel og hvit pepper, og områdes urter, lavendel og timian.
SYRAH: Den gir kraftige viner, forholdsvis rik på syre. Med aromaer av mørke frukter og krydder. Ved lagring aromaer som sjokolade og lær fremtredende. Trives på sandsteinmarkene i Cru Boutenac.
MOUVEDRE: Igjen er det lakris og mørke bær, tannin rik. Denne druen håndplukkes.
BESKRIVELSE: Klar dyp farge, nesten som mørke kirsebær. Aromaer av røde bær, krydder, sort pepper. Velbalanserte tanniner, harmonisk
BRUKSOMRÅDE: Vilt, gode gryteretter, oster, fisk.
HAUTERIVE LE HAUT GOURMANDISE
GRENACHE NOIR: Denne druen liker et skrint jordsmonn. Gir viner med aromaer fra røde frukter, hvit pepper, urter, aromaene farges av lengden på vekstsesongen.
CINSAULT: Druen lager lette og elegante viner med florale aromaer, bringebær, rips, jordbær og granateple. Den har lite tanniner og moderat med syre. Balanserer blandinger med Grenache og Syrah. Den trives på steingrunn.
SYRAH: Denne druen trives veldig godt på sandsteins markene i Cru Boutenac, der den gir viner med aromaer fra mørke bær, urter og krydder. Forholdsvis rik på syre.
SAMLEBESKRIVELSE: En litt lettere rødvin, klar fin farge, der tanniner og syre er vel balansert.
BRUKSOMRÅDE:Passer til lett mat, lyst kjøtt, hvit fisk, pasta og pizza. Denne vinen serverer du gjerne lett avkjølt som en terrassevin!
DOMAIN DELMAS SEDUCTION
CHARDONNAY Denne druen er en av de mest kjente vindruene, og den er en viktig basis i sprudlende viner. Særegenheter i jordsmonnet setter sitt tydelig preg på druen. I Frankrike gir den elegante viner med flott syre og toner fra grønne epler og grapefrukt, ved lagring vil nøtter, honning, pære tre mer frem.
CHENIN BLANC Denne druen står bak noen av verdens beste viner, den utvikler mye syre, er svært frisk og gir aromaer av eple, kvede, marmelade, fløte og nøtter
PINOT NOIR Dette er en drue som er vanskelig å dyrke, men den trives godt i Frankrike. Den gir aromaer som kan minne om rips, bringebær og krydder, og en duft som kan minne om skogsbunn. Den tar også opp vekststedets særegenheter.
BESKRIVELSE Dette er en cremant som vil heve ethvert måltid. Her finner du florale toner av rose og syrlige røde frukter, grapefrukt, aprikos. Cremanten gir god og fyldig munnfølelse.
BRUKSOMRÅDE Vil også passe som aperitiff. Prøv den til laks, mager grillet fisk, kylling. Og som perfekt følge til jordbær eller panna cotta med bringebær.